Bocci – mundblæste luksuslamper

Det canadiske designfirma, Bocci, er unikt på det internationale marked. Teamet bag Boccis luksuslamper i blandt andet mundblæst glas er designeren Omar Arbel og forretningschefen Randy Bishop. Med udgangspunkt i Vancouver har Bocci på ganske få år slået deres navn fast som skaberne af nogle af de mest unikke lamper i verden alle præget af en enestående sans for materialer og materialesammensætning.

Glaslamper og slikmesse

De to designentusiaster mødte hinanden under New York Design Week i 2005. Omar Arbel fremviste her en prototype på sin luksuslampe ‘14’, mens Randy Bishop var på en slikmesse på etagen ovenover. Siden har Boccis fornemme ry som innovatører og kompromisløse designere af primært lamper og pendler bredt sig som en steppebrand.

Ingen masseproduktion af Bocci design

Bocci har ikke ønsket at tage skridtet over i masseproduktionen. Du kan derfor være sikker på, hvis du køber en lampe, pendel eller andet design fra Bocci, at de ikke pludselig hænger i hverandet hjem. Bocci er ganske vist altid i stand til at fremstille deres skulpturelle lamper i et stort antal - men alle lamper fremstår om ikke som unikke værker som noget helt ekstravagant. Det skyldes blandt andet Boccis sans for materialer. Udover mundblæst glas benytter Bocci blandt andet sandstøbt kobber og messing, tyndt porcelæn og rustfrit stål.

Prisvindende luksuslamper

Boccis lamper og designs har modtaget et utal af priser. Omar Arbel fik blandt overrakt the Allied Arts Medal på Victoria and Albert Museum i London. Det er en pris, der bliver uddelt hvert andet år til en canadisk kunstner eller designer for et værk, der er skabt til at fungere sammen med arkitektur. Derudover har Bocci og Omar Arbel også vundet blandt andet The Red Dot Award i 2012, en IF Design Award i 2011 og en Good Design Award fra Chicago Athenaeum Museum of Design. Priserne er mange, og der kommer hvert år flere af dem til.

Showrooms i Berlin og Vancouver

Bocci kommer ofte rundt på de mest toneangivende designmesser for at vise deres produkter frem – Milano, Paris eller New York eller nogle af de andre prominente designudstillinger. Bocci er hjemmehørende i Vancouver. Her kan man i deres showroom se et stort antal af deres luksuslamper, glaspendler og glaslamper. Siden 2015 har Bocci også haft et showroom i Charlottenburg i Berlin. Dette showroom rummer i øvrigt også et komplet udstyret glaspusteri, hvorfra Bocci også producerer deres design.

Mere design fra Bocci hos Legio i Hellerup

Kig forbi vores showroom i Hellerup på Strandvejen 140A eller ring eller mail til os, vi vil elske at fortælle og vise dig alt om Bocci og deres vidunderlige og helt enestående luksuslamper. I Legio’s showroom kan du også se OneA's loftsystem: Storm System. Bocci og OneA går faktisk fint i spænd. Du kan f.eks. bruge OneA's Storm System til at ophænge Boccis luksuslamper og glaspendler i.