Nybygning i Rørvig

Fra udtjent sommerhus til moderne stråtækt klassiker til den store familie

Et efterhånden meget slidt sommerhus, der havde været i familiens eje i mere end 50 år, skulle fjernes for at gøre plads til et sommerhus, der kunne rumme den efterhånden store familie, med børn, svigerbørn og børnebørn.

Opgaven gik ud på at tegne og bygge et sommerhus der kunne rumme de mange generationer på samme tid, og dermed lave forskellige kroge og afdelinger, så alle kunne nyde sommerhuset. Ønsket var desuden at lave et moderne træhus med stråtag, som ville passe godt ind i det gamle sommerhusmiljø i Rørvig.

Resultatet er blevet et s-formet sommerhus på næsten 350 m2, med separat senior afdeling i den ene ende af huset og med børne- og forældre soveværelser i den modsatte ende. I midten er husets hjerte med et meget stort, åbent køkken/alrum, i direkte forbindelse til stor stue og tre forskellige terrasser, der fanger solen fra morgen til aften. Huset er placeret midt på grunden, hvilket giver især børnebørnene gode udfoldelsesmuligheder, da der er have og diverse hyggekroge på alle sider af huset.