Nybygning i Rørvig

Sommerhuset er nænsomst disponeret i forhold til omgivelserne, skoven, bakkekammen og sollyset på grunden. Der er lagt stor vægt på, at de udendørs kvaliteter på grunden skulle være veldisponeret omkring bygningen, i forhold til solen og at de indvendige og udvendige arealer smelter sammen i brug og nydelse.

Et samlet plateau markerer det bebyggede som én gennemgående stenflade i det rå terræn. På stenfladen er husets arkitektur, bygningskrop og konstruktioner placeret, således at stenfladen er base men samtidig medvirker til opløsningen mellem inde- og udearealer, hvor natur og civilisation/bolig bliver klart opdelt.

Vi har skabt et tidsløst hus der fremstår stramt, funktionelt og som et moderne fritidshus, der ligger på en base af sten i vildnissets lysning. Huset er stilfærdigt og elegant og har fine overflader lagt ind på helt særlige steder. Det er udført i en form, der er til at holde, og vil ældes med ynde og fastholde sin arkitektoniske og bygningsmæssige kvalitet i mange år frem.

Terrassen mod syd binder det indre sammen med det ydre under et overdække med en fast spiseplads i læ med morgensol og i nær forbindelse med køkkenet.

Langs vest-facaden skærmer tagudhænget for solen og regnen, og leder en til en udendørs alkove og eftermiddagsterrassen. I varme sæsoner vil man kunne ligge i alkoven og nyde den lavthængende sol.