Ombygning i Humlebæk

Opgaven var at lave et mere indbydende ankomstparti, i stedet for den lange hvide mur og dernæst at få hold på terrassen mod Øresund. At bygge videre på noget godt forpligter og derfor måtte udgangspunktet være den tilstedeværende materialeholdning og et arkitektonisk anslag i tråd med den skandinaviske modernisme huset er opført i.

Det transparente ankomstparti er opført i teaktræ med galvaniserede fladjern imellem for at opnå fornøden stabilitet og et slankt udseende. Vestensolen trænger igennem ribberne ved aftentid og helt ind i køkkenet, og når det bliver mørkt, belyser en up-light træet på indersiden af ankomstpartiet, som på denne måde virker som en reflektor, der kaster lys ud mellem ribberne.

Skifermuren ved terrassen mod syd er udført som en afgrænsning af terrassefladen og trappen i samme materiale. Højden er nøje afstemt, lige høj nok til at give læ og lav nok til at sikre at udkigget fra spisetuen ikke generes. Indvendigt mod bygningen er den foret med en solbænk i teaktræ, hvor sidefladen kan klappe op som ryglæn.