Nybygning i Holte

Villaens arkitektur tager udgangspunkt i grundens dramatiske hældning mod søen og bygherres ønske om en gennemdesignet og optimeret villa. En villa, der skulle fremstå med ærlig og kompromisløs holdning til valg af materialer. En tung base udført i norsk skifer oplagt i lag, hvorpå der ovenpå er "lagt" en let konstruktion af træsøjler af douglastræ og kobbertage.

Fra ankomsten bliver man ledt langs den store massive skifer væg til hoveddøren, som ligger under det lave af de to skrånende tage. Skifervæggen deler huset i to; en offentlig og en privat del. Den ene side mod vejen og den anden mod søen.

Huset har i de to plan over jorden kun ganske få rum. Under jorden deler rummene i højere grad funktionerne, som er bil udstillingsrum, vinkælder, våbenrum, billard og AV lounge, en gæste-suite samt depoter/teknik.

I stueplan er opholdsstue, spisestue, køkken og arbejdsplads samlet i ét stort rum i nær forbindelse, nærmest sammenhængende med ude arealerne under samme tag. Niveauer, forskydninger, snedkerpartier og varierende lofter, skaber de forskellige zoner og iscenesætter stemninger med hver deres kvaliteter.

Øverste etage er disponeret med et stort walk in/master bathroom i forbindelse med masterbedroom. Snedkerpartier og natursten binder etagen sammen.

Vertikalt bindes bygningen sammen af en massiv skiferskorsten og den store ankomst skifervæg, der indvendigt komplimenteres af hovedtrappen, der frit svæver fra væggen udført i eg med gelænder af håndsyet læder. Men også tagkonstruktion og dennes bærende douglastræsøjler er med til at binde bygningen sammen.

Horisontalt er det den massive base og dennes niveauer og forskydninger, der sammen med læmure og småbygninger, danner de intime rumligheder for forskellige ophold og aktiviteter. Desuden er der en infinity pool, et poolhouse med teknik og et badehus i forbindelse med terrasserne.

Bygningen har 7 jordboringer på hver 80 meter forbundet til varmepumpe, ventilationsanlæg, gaspejse, samt et køleloft i stueetagen. Huset styres af et KNX anlæg, der styrer belysningen, varmen, lyd og musik, gaspejse, gardiner mv.

De gennemgående materialer er udvendigt skifer, douglastræ, hvidpudsede vægge, kobber tage og nedløb samt en lys natursten på terrassefladerne. Indvendigt ses og anvendes alle udvendige materialer og der er kun tilføjet egetræ for gulve og trapper. Grundmateriale i hele inventardelen er røget eg.